Dijkshoorn en Giphart zijn Madonna en Britney in Matennaaiers

Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart waren vrijdag 2 november met hun theatervoorstelling Matennaaiers in Parkstad Limburg Theaters. Een ontzettend grappige voorstelling vol muziek, over vriendschap, liefde, de wereld en het leven. Met The Hank Five aan hun zijde werd er gezongen, gedicht, geschreven en gedanst.

Grove grappen
Lekker grof was het, met persoonlijke elementen erin. Zo kennen we Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart ook. Grof maar ontzettend grappig. Dijkshoorn is bekend van zijn column in de Sp!ts en als huisdichter bij De Wereld Draait Door. Giphart is bekend van zijn boeken als Ik ook van jouen Ik omhels je met duizend armen. Twee grote namen die samen een show geven, de Limburgzaal in Parkstad Limburg Theaters was verrukt.

Podium vol attributen
Wat zo fijn is bij Dijkshoorn en Giphart, is dat het zo spontaan lijkt. Je weet dat het ingestudeerd is en dat iedere show hetzelfde is, maar de mannen brengen het zo, dat jij je als publiek speciaal voelt. De meegenomen attributen, de dansjes, de lachjes; alles past perfect bij elkaar. Er werd een brood gebakken tijdens de show omdat er in één van de gedichtjes een broodbakmachine voor kwam. Ze hadden een mondharmonica bij zich waar ook weer een verhaal achter zat. Een komkommer, een appel en papieren; uiteindelijk is er van alles op het podium tevoorschijn gekomen.

Ook persoonlijk
Het was niet alleen maar lachen, gieren, brullen. Ook serieuze verhalen werden voorgedragen, persoonlijke verhalen. Over Nico’s moeilijke band met zijn vader en Ronalds zoon die na zijn geboorte aan het infuus lag. Toch werd het zeker niet bedompt. Het was duidelijk dat de mannen ons deze avond wilden laten lachen. Dat is ze gelukt. Eén van de grappigste stukjes is de serenade die Giphart en Dijkshoorn aan elkaar brachten. Complimentjes met een sarcastische ondertoon vlogen over en weer. Duidelijk is dat deze mannen een perfect team vormen. Het publiek werd gevraagd om om precies 00.00 uur naar de maan te staren en degene naast je een dikke kus te geven en dankbaar te zijn voor de mooie wereld. En BAM, er werd gekust. Dijkshoorn en Giphart hadden even een Madonna en Britney-momentje. Een mooie afsluiter van een geweldige show.

(eerder verschenen op deadline.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s