Glitterjurk: Over paardenvlees, hoeren, de SNS en het nieuwe leven na de Ark

Het dynamische duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, bekend van Draadstaal en Neonletters, vormen samen Jurk! De heren hebben woensdag 27 februari jongstleden een geweldige show van tweeëneenhalf uur opgevoerd in het Parkstad Theater in Heerlen. Ze weten je te laten brullen van het lachen om hun grappen, maar de bijbehorende liedjes zijn een stuk dieper. Gelukkig zat ik in de Ark en ben ik meegekomen naar de nieuwe wereld.

 

Jurk!
Jeroen van Koningsbrugge was één van de ‘Lama’s’, is zanger van de heavyrockband Zeus en vaste teamcaptain bij ‘Ik hou van Holland’ en ook acteert hij in diverse series en films. Dennis van de Ven won als scenarioschrijver internationale publieks- en juryprijzen met de korte film Suiker. Ook regisseerde hij Haantjes, een theatershow naar het boek van Kluun. In januari 2010 leerde Nederland de, tot op dat moment, onbekende muzikale kant van het duo Jurk! kennen. De debuut-single Zou zo graag bereikte binnen 48 uur na release ervan de eerste plaats in de hitlijsten. Het daarop volgende debuut-album Avondjurk met hits als Niemand en Tram 7behaalde de gouden status met meer dan 25.000 verkochte exemplaren .

De Ark
De mensen in het theater waren de gelukkigen die mee mochten met de Ark van Jeroen en Dennis. De wereld was vergaan en wij waren met z’n allen op weg naar de nieuwe wereld. We kregen veiligheidsinstructies en wanneer de show over was, begonnen we aan een nieuwe wereld. Een super leuk idee natuurlijk! Er werd ons gevraagd om in de pauze een telefoonnummer op te schrijven van iemand die je per se mee wilde hebben op de Ark. Na de pauze werden verschillende mensen ook echt gebeld. Dit leverde met heel veel improvisatie geweldige humor op.

Typetjes
De heren zijn ware helden in het naspelen van verschillende typetjes. Met weinig attributen kunnen ze bijvoorbeeld heel geloofwaardig een hoer of zelfs Rob de Geus naspelen. Na de pauze ontstond er een moment van verwarring over de spelers in het publiek. Eerst werd er gedacht dat het duo een panty over hun hoofd had getrokken, daarna dachten we een moment dat ze van outfit hadden gewisseld. Uiteindelijk bleek Dennis een masker van Jeroens hoofd op te hebben en vice versa. Wil je genieten van een avond lachen, gieren en brullen? Ga dan zeker naar een show in het theater bij jou in de buurt!

Gezien: Glitterjurk, op 27 februari 2013 in Parkstad Theater te Heerlen.

(eerder verschenen op Deadline)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s